home ase academic ase programe de masterat de tip MBA

Institutul National de Dezvoltare Economica (INDE) a fost creat de Academia de Studii Economice din Bucuresti, in partenerait cu Conservatorul National de Arte si Meserii (CNAM) din Paris. El este rezultatul Acordului Interguvernamental dintre Romania si Franta, semnat in anul 1991, privind crearea unui institut franco-roman de gestiune, cu misiunea formarii manageriale postuniversitare a specialistilor aflati in posturi de conducere in companii private cu capital autohton sau strain.

Institutul National de Dezvoltare Economica este un institut postuniversitar de stat, integrat in reteaua institutiilor de invatamant ale Ministerului Educatiei si Cercetarii. In conformitate cu legislatia din Romania, Institutul a fost acreditat de catre Comisia Nationala de Evaluare Academica si Acreditare ca scoala de studii academice postuniversitare. Pentru partenerul francez, CNAM Paris, INDE repre-zinta centrul sau asociat in Romania.

Institutul National de Dezvoltare Economica asigura un sistem de pregatire de nivel european in domeniul managementului afacerilor si dezvoltarii intreprinderilor, contribuind atat la reusita pe plan profesional a cursantilor sai, cat si la crearea unui mediu de lucru competitiv occidental in unitatile din care acestia provin. Institutul National de Dezvoltare Economica are ca principala oferta educatio-nala programul de Master of Business Administration (MBA). La finalizarea studiilor in cadrul acestui program absolventii primesc:

  • Diploma de Master of Business Administration (MBA) oferita de CNAM Paris
  • Diploma de Master in dezvoltarea economica a intreprinderii acordata de ASE Bucuresti.

http://www.inde.ro/

 

Programul MBA Romano-Canadian are un caracter intensiv, competitiv, care urmareste transformarea cursantilor in manageri de succes. Programul MBA Romano-Canadian este membru CEEMAN (Central and Eastern Europe Management Development Association) si reprezinta rezultatul colaborarii a doua mari universitati din Romania si Canada: Academia de Studii Economice din Bucuresti , Université du Québec a Montréal (UQAM).

Université du Québec a Montréal (UQAM) a fost fondata in 9 aprilie 1969 de catre guvernul din Quebec, prin unirea Scolii de Arte Frumoase din Montreal cu Colegiul Sfanta Maria si cu o serie de scoli de o mai mica anvergura. Avand peste 233 000 de absolventi UQAM este una dintre cele mai importante universitati canadiene, ea deruland prin intermediul scolii sale de management (ESG) programe de MBA in parteneriat, in 13 tari (inclusiv Romania), pe 4 continente.

Programul MBA Romano-Canadian ofera perspective internationale, un program complex si competitiv, un mediu de studiu stimulativ ce foloseste tehnologii avansate si, nu in ultimul rand, o rata de angajare remarcabila. Programul este unul part-time , destinat profesionistilor din mediul de afaceri, cu o durata de doi ani ("In Action" MBA), cursurile fiind oferite modular. Cursurile sunt predate in limba engleza de catre un corp profesoral format atat din profesori romani cat si canadieni.

La finalizarea programului, cursantii obtin diploma dubla:

  • Diploma de Executive MBA oferita de catre Université du Québec à Montréal
  • Diploma de Master acordata de ASE Bucuresti.

http://www.canadian-mba.ro/

 

MBA Romano-German Management antreprenorial. Academia de Studii Economice din Bucuresti si Fachhochschule Gelsenkirchen din Germania realizeaza in colaborare un program MBA, in limba germana, avand ca domeniu "Managementul antreprenorial". Programul MBA realizat la Gelsenkirchen de partenerul nostru german Fachhochschule Gelsenkirchen impreuna cu Incubatorul de afaceri, Zentrum Emscher-Lippe GmbH, a fost acreditat de catre FIBAA - Fundatia pentru Acreditarea Administrarii Afacerilor, in Germania.

Misiunea programului consta in promovarea leadership-ului in mediul de afaceri din Romania. Masterul urmareste delocalizarea la ASE Bucuresti a modelului german si atribuirea a doua diplome de catre F.H. Gelsenkirchen si, respectiv, ASE Bucuresti.
Programul MBA "Management antreprenorial" se deosebeste de celelalte programe masterale prin doua aspecte fundamentale:

  • studiile recunoscute la nivel international sunt orientate in functie de specificul national si se desfasoara in limba germana in Romania;
  • continutul prelegerilor este focalizat asupra conducerii si dezvoltarii IMM-urilor, centrelor de profit si a filialelor companiilor internationale.

Cadrele didactice sunt atat profesori universitari de la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Fachhochschule Gelsenkirchen, Fachhochschule Bochum, cat si specialisti si antreprenori din mediul de afaceri german. Grupul tinta al programului MBA "Managementul antreprenorial" este constituit din persoane profesional active (absolventi ai unei institutii de invatamant superior) care dovedesc o buna cunoastere a limbii germane.

De remarcat este faptul ca programul MBA incearca sa se impuna cu forme si metode didactice inovatoare (studii de caz, jocuri de intreprindere, simulari, planuri de afaceri etc). Astfel, cunostintele teoretice, care reprezinta baza a ceea ce se cheama "entrepreneurial skills", sunt sustinute de exemple si studii de caz relevante, cat si de conferinte ale unor oameni de afaceri de succes, drept "live cases", oferind masteranzilor o reala incursiune in practica antreprenoriala.

Durata de studii normala a programului MBA este de patru semestre. Insa, pentru a oferi celor inscrisi posibilitatea de a lucra, anul de studiu este modular (bilunar, 24 ore/saptamana, vineri, sambata si duminica), la care se adauga teste intermediare.

http://mbaromanogerman.ase.ro